Undvik att förlora pengar

Om du gillar att spela olika spel och samtidigt gillar att vinna pengar finns det några grundläggande saker du måste tänka på. Här ger vi dig några konkreta tips på hur du kan undvika att förlora pengar, men kom ihåg att ansvaret är alltid ditt.

Den viktigaste och mest grundläggande lektionen för att undvika att förlora pengar är att verkligen ta spelandet på allvar och inse att den ende som är ansvarig för att du förlorar pengar är du själv. Inte casinot, inte din partner, inte regeringen, inte universum eller någon annan. Bara du är ansvarig och du kommer aldrig undan det ansvaret. Blir du helt bankrutt så är det bara ditt ansvar.

Alla har dåliga dagar

Nästa regel är att det bästa sättet att inte förlora några pengar är att inte satsa några pengar. Så enkelt är det. Därför är det grundläggande och fundamentalt viktigt att du inte förlorar pengar du inte har råd att förlora. De pengar du satsar ska du tänka på som förlorade till dess att du antingen har vunnit tillbaka dem eller de är borta.

Alla har dåliga dagar och mer otur vissa dagar än andra. Något av det allra viktigaste för att undvika att förlora pengar är att aldrig någonsin försöka vinna tillbaka pengar du förlorat. Avbryt hellre och kom tillbaka. Pengar som förlorats är pengar som är borta och har du följt reglerna ovan var det ändå pengar du kunde förlora. De bekommer dig inte, så varför inte ta en paus?

Tid och tålamod

Därefter är tid och tålamod din bästa vän för att inte förlora pengar. Har du en bankrulle igång och den omsätter sig själv är du fortfarande med i spelet. Börjar du bli otålig kommer du att förlora pengar eftersom dåligt tålamod har en direkt effekt på din förmåga att ta rätt beslut. Det gäller oavsett vilket spel du spelar när det handlar om att spela om pengar.

Vidare är det otroligt viktigt att du har läst på om spelet du försöker vinna pengar i. Slarva inte med att läsa på. De duktigaste spelarna har läst in sig på teorin om spelen flera gånger om innan de ens satsar en enda krona. Tur kanske existerar, men den påläste och förberedde har mer tur.

Försök inte heller vara bäst på alla spel. Den som tror att den kan bli bäst på alla spel kommer att förlora pengar. Oundvikligen. Hitta det spel du gillar och som du brinner för. Då har du betydligt större chans att tjäna pengar på spelet.

Notera att vi skriver tjäna pengar. Inte vinna. För om du gör rätt handlar det om att det faktiskt går att tjäna pengar på att spela. Men det finns som du vet inga snabba pengar (nej, inte ens om du är en gangster eller storsvindlare – easy come easy goes gäller i allra högsta grad i den världen).

Glöm inte psykologin

Spel handlar om psykologi mer än något annat. Om du inte ägnar dig åt ansvarsfullt spelande kommer du att förlora pengar. Bli aldrig för ivrig utan ta det lugnt. Lär dig av dina misstag, bygg upp ett spelkapital och skynda långsamt. Förlorar pengar gör de som har bråttom.

Dessutom, se till att hålla dig nykter när du spelar. Alkohol försämrar omdömet och även om du tycker att det kan vara gott att dricka en whisky eller öl eller vad du nu gillar när du spelar så kommer alkoholen att påverka din förmåga att vinna. Vilket gör att du, återigen, förlorar pengar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait