Vem vinner i poker?

Hur man vinner i poker finns det lika många svar på som det finns människor som spelar poker. Det har skrivits hyllmeter med strategier kring hur man kan vinna i poker och givetvis har alla böcker bra input i frågan.

Men vem som vinner i poker är något jag tror beror på en enda sak, och jag kommer strax till det. Att vinna i poker förutsätter att man kan grunderna väldigt väl, räkna ins och outs, använda sin position, satsa rätt beroende på odds och så vidare. Allt det där kallar jag pokerns grundläggande färdigheter, något alla som spelar poker måste kunna.

Efter de grundläggande reglerna finns det något som det kanske inte skrivits lika mycket om. Pokerns psykologi. Eller snarare psykologin hos spelarna. Titta på vilken pokerturnering som helst och du kommer att se att de som vinner har en sak gemensamt.

De är iskalla. Åtminstone utåt sett och jag tror det stämmer väldigt väl även på insidan. De är inte rädda för att förlora, vilket många gånger beror på att de följer spelandets gyllene regel. De har helt enkelt råd att förlora pengarna de satsat.

Det är dock inte det som avgör att de vinner, utan det faktum som gör att de kan sitta där, fullständigt iskalla och utan att visa några svaghetstecken. Det som gör att de vinner är deras orubbliga självförtroende kombinerat med självbehärskning. Iskyla gör alla andra spelare osäkra.

Idealet för en pokerspelare är att sitta där, utan minsta känsloyttring. Fullständigt iskall. Kan du klara det har du mycket större chans att vinna, eftersom en grundläggande färdighet som alla pokerspelare känner till är att leta efter svaghetstecken. Finns det en osäkerhet i det där satsandet så vet motspelarna att det antingen är en bluff eller så är det för svaga kort.

Att kunna nå iskylan är dock allt annat än lätt, men det är vad du måste om du vill vara säker på att vinna och tjäna pengar på ditt pokerspelande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait