Pengar över till att spela

Om du gillar att spela och vill tjäna pengar på ditt spelande behöver du förstås ha lite pengar över. Grundregeln är att aldrig spela för pengar du inte kan avvara. Hur mycket pengar det är kan bara du avgöra, men en bra start är att tänka att du aldrig ska spendera mer än 10% av de pengar du har kvar när alla dina fasta och rörliga kostnader är betalda.

Du kan dock påverka hur mycket pengar du får över varje månad genom att vara smart med dina kostnader. Väldigt många människor spenderar onödigt mycket pengar på saker de inte behöver, och har således betydligt högre kostnader.

Ett bra exempel på detta är kaffemuggen många går omkring med på morgonen på väg till jobbet, eller efter lunchen. En latte om dagen (per arbetsdag) kostar dig mellan 800 och 1 000 kronor per månad. Om du istället brygger eget kaffe och tar med kommer du ner i en bråkdel av den kostnaden.

Samma sak om du äter lunch ute. Jämfört med att ta med egen matlåda är kostnaden ungefär fyra gånger högre för en utelunch.

Listan med kostnader du kan sänka är lång. Även om det är trevligt att gå på bio kostar en film på bio ungefär lika mycket som ett abonnemang (eller två) på en bra streamingtjänst. Att ta en promenad med egen fika i naturen jämfört med att gå på nöjespark går knappt att jämföra, det är så mycket billigare att använda allemansrätten.

Givetvis ska du göra allt ovan om du känner för det, men du behöver kanske inte göra allt alltid. Unna dig en kaffe någon gång och spara pengarna istället så kan du antingen investera eller tjäna pengar på spel. Bara du håller dig till dina fastställda summor och gränser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait