5 sätt att bli ekonomiskt oberoende

Vem vill inte bli ekonomiskt oberoende? Tyvärr är det väldigt få av dem som vill bli ekonomiskt oberoende som faktiskt lyckas. Vilket i sig inte är så konstigt, hade det varit enkelt skulle givetvis fler ha lyckats.

Att det är så svårt att lyckas beror dock inte på att det är omöjligt. Tvärtom är det utan tvekan möjligt att bli ekonomiskt oberoende, men det krävs både tid, tålamod och framför allt disciplin.

Eftersom vi både vill att fler lyckas och att fler följer sina drömmar så kommer här fem tips om hur du kan bli ekonomiskt oberoende.

Tips nr 1

Gör av med mindre än du får in. Det kan låta självklart, men stora delar av befolkningen i världen lever från inkomst till inkomst. Se till att ha en budget, håll dig till den och var stenhård mot dig själv. Köp ingenting som du inte har i budgeten.

Tips nr 2

Skaffa dig mer än en inkomstström. Det räcker inte att bara tjäna pengar på ett vanligt åtta till fem-jobb. Du måste ha fler inkomstströmmar. Som utdelningen från aktier, eller ytterligare ett arbete. Hyra ut en lägenhet eller hyra ut prylar är också sätt att tjäna extrapengar.

Tips nr 3

Se till att orka. Ät rätt, drick rätt, håll dig i form och motionera regelbundet. Om du inte orkar och har energi kommer du inte kunna ägna dig åt något av de andra tipsen i den här listan.

Tips nr 4

Förkovra dig och gör det så mycket du kan. Lär dig om företag, fastigheter, andra typer av investeringar. Se till att bli expert på det du investerar i. Lär dig också om andra saker och intresserad dig för stora skeenden i världen. Politiken påverkar mycket mer än vad vi tror ibland, men inte minst påverkar politikerna dina investeringar.

Tips nr 5

Spela inte bort dina pengar. Den här bloggen må handla om att tjäna pengar på spel, men den grundläggande principen är att du inte ska förlora några pengar. Då kommer du inte tjäna pengar på spel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait