Har börsen bottnat nu?

Om du spelar spel för att tjäna pengar så kommer du förmodligen investera dina pengar – åtminstone om du vill att de ska fortsätta växa.

Börsen i Sverige och i stora delar av världen har gått ner länge, men på senare tid har vi sett några återhämtningar. Troligen har börsen inte bottnat helt och det kan komma en och annan sättning, men oavsett hur det är med den saken kan det ändå vara hög tid att börja planera för nya köp.

Har du pengar över att investera som du inte behöver på ett par år kan du idag hitta en hel del kvalitetsaktier som blivit bra mycket billigare, trots att de inte minskat sin omsättning eller vinst särskilt mycket.

Titta på historiken för de aktier du är intresserad av och granska givetvis alla data precis som vid vilken investering som helst. Tänk långsiktigt och fundera över världssituationen. Trots krig, eller kanske på grund av det, kommer vissa varor vara fortsatt eftertraktade – och en del varor kommer att behövas ännu mer.

Tekniksektorn går fortsatt stark och den digitala tekniken är en förutsättning för att vårt moderna samhälle ska kunna fortsätta fungera. Dessutom blir det allt fler företag som är beroende av digital infrastruktur, vilket gör att företag som levererar nät och bastjänster bör fortsätta kunna leverera bra eller hyggliga resultat.

Det är alltid svårt, för att inte säga omöjligt, att veta om börsen verkligen har vänt. Bara i framtiden kan vi historiskt se hur det har gått. Men såvida inte en fullständig katastrof inträffar, som att hela jorden går under eller kärnvapenkrig utbryter (vilket kanske är samma sak), så lär börsen fortsätta upp på lång sikt och ge bra avkastning. Händer det värsta så är börsen ändå inte vårt största bekymmer.

Eller som Einstein sa; han visste inte med vilka vapen tredje världskriget skulle utkämpas, men han var rätt säker på att det fjärde skulle utkämpas med käppar och stenar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait