Vem har tjänat mest pengar på poker?

Grundläggande för den här bloggen är att det går att tjäna pengar på poker, och vi har bland annat skrivit om vikten av att inte förlora pengar. Lyckas du med det så finns det stora möjligheter att tjäna pengar. Men vem har tjänat mest pengar?

Vi tog en titt på den här sidan för att se, och blev nästan chockade över vilka totala spelsummor det faktiskt handlar om. Nu säger listan ingenting om hur mycket de har förlorat, men vi får anta att de faktiskt ligger på plus eftersom de fortsätter spela.

I topp hittar vi två amerikaner. Amerikanen Justin Bonomo har totalt vunnit 58 miljoner dollar på liveturneringar. Mer än en halv miljard svenska kronor. Helt ofattbart. Tvåan på listan, amerikanen Bryn Kenney, ligger inte långt efter med sina 57 miljoner dollar. Därifrån är det ett hopp ner till tredjeplatsen, där kanadensaren Daniel Negreanu ligger på strax under 50 miljoner dollar.

På listan med 25 toppspelare hittar vi hela femton amerikaner. Inga svenskar är med, men vi lyckas hitta en svensk bland listan för onlinespelare – där Viktor Blom återfinns, även känd som Isildur1. Han har skrapat ihop strax under tre miljoner dollar, men det är förstås inte småpengar även om det är långt kvar till toppen. Trettio miljoner svenska kronor kan man göra mycket kul för – inte minst investera dem i vettiga aktier.

Att tjäna så mycket pengar på poker tar förstås tid och tålamod är pokerspelarens bästa vän. Har man lyckats skrapa ihop tio miljoner svenska kronor kan man investera dem och relativt enkelt få en avkastning på fem procent. Det betyder att pengarna ger dig en årslön på 500 000, vilket borde vara tillräckligt för många att leva på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait